Filozófiánk

Az örök hó birodalmából jövünk. Hiszünk a természet, a friss levegő és a hó elementáris erejében. Hiszünk a természet megtapasztalásában, ami segít a valóság érzékelésében, mosolyt csal az arcokra és maradandó boldogságot áraszt.

Egy olyan programra tudtok jelentkezni, amelyet mi álmodtunk meg gyermekeiteknek, közösségeiteknek.

Egy helyet, melyet a természet ölel, ahol a személyes élményét mindenki megoszthatja, hogy az egy közös élménnyé váljon.

Ahol a bukás nem kudarc, hanem a tanulás része, ami által fejlődünk.

Programunk célja, hogy minél több gyerek ismerkedhessen meg a téli sportok – sí, snowboard – örömeivel.

Vállalásunk a Ski43 program keretein belül ennek a két sportágnak az, ingyenes alap szinten történő oktatása, élményszerzés, kedvcsinálás, ismerkedés. 

Ezt kínálja nektek a Ski43.
Várunk benneteket szeretettel Eplényben 2022 január 3 -tól március 25-ig!

Programleírás

Programunk célja, hogy minél több gyerek ismerkedhessen meg a téli sportok – a sí és a snowboard – örömeivel.
Vállalásunk a program keretein belül ennek a két sportágnak az alapszinten történő bemutatása, oktatása, az ismerkedés, a kedvcsinálás, az élményszerzés. 

A diákok iskolai napokon hétfőtől-péntekig vehetik igénybe a felkínált lehetőséget előre lefoglalt időpontokban.
Időpontokat a regisztrációt követően tudtok foglalni a regisztrációs rendszerünkben.(Regisztráció gomb a lap alján.)

A napi befogadó kapacitásunk kb. 400 fő. Ezt a kapacitást naponta 6 időpontra elosztva tudjuk teljesíteni.
Pályára lépési időpontok:
09:00; 9:45; 10:30; 11:15; 12:00; 12:45 órakor.

Kérjük, hogy a lefoglalt időpont előtt 30 perccel érkezzetek meg a Síaréna Kék parkolójába. (A7-es pálya alja, a kétüléses felvonó indítóállomása.)
A parkolóban a gyerekek találkozni fognak a csoport kísérőjével, aki a teljes programon végig kalauzolja őket. A host elkíséri a parkolóból a gyerekeket a sípálya bejáratához – itt található mosdó, a síoktatók központja,  a Ski43 oktató pályája és a felszerelések tárolója.

A Ski43 mindazoknak, akik nem rendelkeznek felszereléssel, ingyenes biztosít sícipőt/snowboard bakancsot, sílécet/snowboard deszkát, védő sisakot. Az előzetesen leadott adatok szerint ezek a felszerelések már összekészítve várják a gyerekeket.
A felszerelések átvételét és felcsatolását követően már készen is állnak a lelkes diákok az oktatásra.
Az ingyenes alapszintű oktatás során szakképzett sí/snowboard oktatóink és segédoktatóink egy 70 perces foglalkozás keretein belül foglalkoznak a rájuk bízott gyerekekkel. Az oktatás során a gyerekek megismerkednek a síelés alapjaival, ha pedig már van némi tapasztalatuk, az oktatópályánkon technikai oktatásban részesülhetnek.
Ha vannak a csoportodban önállóan síelni/snowboardozni tudó gyerekek, kérjük, olvassátok el a Fontos Információk menü pontban, hogy ők milyen formába tudnak részt venni a Ski43 programján!
A gyerekek egyénenként dönthetnek arról, hogy a sí vagy a  snowboard oktatást választják-e.
Az oktatást követően nem köszönünk el tőletek, a lecsatolást követően minden diákot meghívunk egy fánkra és forró teára.

Ezután a host visszakíséri a csoportot a buszhoz, a gyerekek pedig jóleső fáradtsággal és reményeink szerint új élményekkel telve  indulnak haza.

Tipp bevállalósoknak:
Ha kedvetek támad levezetésképpen még túrázni egyet a gyerekekkel, a kollégáink szívesen útba igazítanak benneteket a lehetőségekkel kapcsolatban.
A pályához közel található az Ámos hegyi kilátó, ami egy kellemes túra útvonal, és ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a téli Bakonyra és a Balatonra is.

Amit biztosítunk

  • Ingyenes oktatópálya használat a Síaréna A7-es pályájának aljában
  • Ingyenes alapszintű oktatás szakképzett oktatóink segítségével
  • Ingyen sí/snowboard felszerelés azok számára, akiknek nincs felszerelésük (fontos, hogy azok, akiknek van, hozzák magukkal!)
  • Ingyenes host csoportonként, aki végig kíséri benneteket a megérkezéstől a távozásig
  • Forró tea fánk a program végén
Regisztráció

A Ski43 gondolatisága

Az ingyenes, eplényi síelési/snowboardozási lehetőségre  számára már regisztrálhattok a 2021/2022-es síszezonra is! Programunkra általános iskolás korú gyerekek jelentkezését várjuk.

Az Ski43 Program Nonprofit Zrt. egy országos programot hirdet a magyarországi általános iskolák diákjai számára. Az előzetes számítások alapján, szezononként mintegy 20 000 általános iskolás diák számára válik elérhetővé a síelés/snowboardozás, térítésmentesen Eplényben.

A program jelentősége, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva a szabad levegőre hozza a diákokat, akik lehetőséget kapnak a téli mozgásformák megismerésére, és ezáltal a mozgásszeretetük kiterjesztésére, egy újabb, ámde igen fontos lépést téve ezzel az egészséges élet felé.

Korábban már voltak hasonló kezdeményezések a Veszprém megyei általános iskolákkal. Az együttműködés során a megyei iskolák diákjai lehetőséget kaptak arra, hogy egy jelképes árért cserébe sípálya belépőhöz és sífelszereléshez jussanak.

Koncepció

A program sikerei arra inspiráltak minket, hogy a kezdetben megyei szintű kezdeményezést terjesszük ki országos szintre egy még nagyvonalúbb ajánlattal.

Ennek megfelelően a 2021 januárjától ugyanezt a lehetőséget ingyenesen, az összes hazai általános iskola számára kínálja majd a Ski43 az eplényi Síarénával együttműködve.
2021 január-februárjában 13.000 gyerek vett részt a programunkon, amire nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket a 2021-2022-es síszezonra is.

A hóágyúzásnak köszönhetően átlagosan 90-100 napig, jellemzően december elejétől március közepéig tart az idény. Az eplényi sípálya idei fejlesztése egy 300 méter hosszú tanulólift egy hiánypótló beruházás. Az eddigi 4(!) tanuló lift mellé ez egy olyan lehetőség, ahol a síelés alapjait korábban már elsajátító gyerekekkel tudunk hatékonyan foglalkozni. Oktatófelületünk közel 3 hektáros.