Filozófiánk

Az örök hó birodalmából jövünk. Hiszünk a természet, a friss levegő és a hó elementáris erejében. Hiszünk a természet megtapasztalásában, ami segít a valóság érzékelésében, mosolyt csal az arcokra és maradandó boldogságot áraszt.

Egy olyan programra tudtok jelentkezni, amelyet mi álmodtunk meg gyermekeiteknek, közösségeiteknek.

Egy helyet, melyet a természet ölel, ahol a személyes élményét mindenki megoszthatja, hogy az egy közös élménnyé váljon.

Ahol a bukás nem kudarc, hanem a tanulás része, ami által fejlődünk.

Ez az a hely, ez a Ski43. Várunk titeket szeretettel Eplényben!

Programleírás

A diákok kizárólag iskolai napokon, azon belül is hétfőtől-csütörtökig vehetik majd igénybe a felkínált lehetőségeket, előre egyeztetett időpontokban.

A napi kapacitáslimitet előzetesen 500 főben határoztuk meg. Ezt a létszámot sem szeretnénk egyszerre az oktatópályákra küldeni, több turnus szervezésével jobb eredmények érhetők el. A napi ötszáz fős limittel, 40 alkalmas napot feltételezve egy szezonban 20 000 diák élvezheti majd a síelés örömeit Eplényben.

A lefoglalt időpontot egy órával megelőzően kell a Síaréna kék parkolójába érkezni. A parkolóban a gyerekek találkozni fognak a nekik dedikált hosttal, aki a teljes programon végigkísér őket. A gyerekek a program megkezdése előtt a buszban fognak tudni átöltözni a magukkal hozott meleg ruházatokba. A Ski43 mindazoknak, akik nem rendelkeznek síbakanccsal, ingyen biztosít egy párat, melyet a buszotok mellé készítünk az előfoglalásban meghatározott méretekben. Átöltözés követően minden gyerek azonosító karszalagot kap, színnel és formákkal ellátva, ezután együtt átvonulnak a kék bejárathoz. A bejárat alatt egy nagyobb, szabad terület értendő. Itt található mosdó, a síoktatók központja, étterem (büfé), egy kétüléses lift, az oktató területek bejárata és a sílécek tárolója.

A következő megálló ez az utóbbi épület lesz. Itt minden éppen síelni készülő vagy éppen síelő csoportnak saját kis “fakkja” lesz, azaz itt tudják majd átvenni a megadott méretek szerint az igényeiknek megfelelő síléceket és snowboardokat. Mind a síléceket, mind a snowboardokat a megadott bakancs méretekhez igazítottan fogják megtalálni. Gyors csatolást követően már készen is állnak a lelkes diákok a síoktatásra.

Szakképzett síóktatóink és segédoktatóink kalauzolják el a csoportokat az oktatóterületen, melyen kerek 70 percet fognak tartózkodni. Ha még nem síeltek, megismerkednek a síelés alapjaival, ha már van tapasztalatuk, sítudásuknak megfelelő foglalkozáson veszel részt. Az oktatást követően nem köszönünk el tőlük.

A havas terepen további 70 percet töltenek majd el, melynek során szórakoztató játékokban vesznek részt. A foglalkozások végeztével kézhez kapják a meleg ételes csomagokat, melyet a Ski43 térítésmentesen biztosít minden résztvevő gyerek számára és együtt visszaindulnak a buszokhoz.

A buszban újabb átöltözést követően az ingyenesen bérelt bakancsokat összekészítik, visszaszállítják a Síaréna munkatársai a tárolókba, a gyerekek pedig jóleső fáradtsággal és reményeink szerint, tele új élménnyel indulnak haza.

Amit biztosítunk

  • Ingyenes pályahasználat az oktatás során
  • Ingyenes oktatás szakképzett oktatóink segítségével
  • Ingyen sífelszerelés azok számára, akiknek nincs felszerelésük (fontos, hogy azok, akiknek van, hozzák magukkal!)
  • Ingyenes étkeztetés
  • Ingyenes host buszonként, aki végig kíséri a csapatokat a megérkezéstől a távozásig
  • Ingyen animátor, játékos feladatokban való részvétel a szabad időszakokban
Regisztráció

A Ski43 gondolatisága

Az ingyenes, eplényi síelési/snowboardozási lehetőségre  számára már regisztrálhattok a 2021/2022-es síszezonra is! Programunkra általános iskolás korú gyerekek jelentkezését várjuk.

Az Ski43 Program Nonprofit Zrt. egy országos programot hirdet a magyarországi általános iskolák diákjai számára. Az előzetes számítások alapján, szezononként mintegy 20 000 általános iskolás diák számára válik elérhetővé a síelés/snowboardozás, térítésmentesen Eplényben.

A program jelentősége, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva a szabad levegőre hozza a diákokat, akik lehetőséget kapnak a téli mozgásformák megismerésére, és ezáltal a mozgásszeretetük kiterjesztésére, egy újabb, ámde igen fontos lépést téve ezzel az egészséges élet felé.

Korábban már voltak hasonló kezdeményezések a Veszprém megyei általános iskolákkal. Az együttműködés során a megyei iskolák diákjai lehetőséget kaptak arra, hogy egy jelképes árért cserébe sípálya belépőhöz és sífelszereléshez jussanak.

Koncepció

A program sikerei arra inspiráltak minket, hogy a kezdetben megyei szintű kezdeményezést terjesszük ki országos szintre egy még nagyvonalúbb ajánlattal.

Ennek megfelelően a 2021 januárjától ugyanezt a lehetőséget ingyenesen, az összes hazai általános iskola számára kínálja majd a Ski43 az eplényi Síarénával együttműködve.
2021 január-februárjában 13.000 gyerek vett részt a programunkon, amire nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket a 2021-2022-es síszezonra is.

A hóágyúzásnak köszönhetően átlagosan 90-100 napig, jellemzően december elejétől március közepéig tart az idény. Az eplényi sípálya idei fejlesztése egy 300 méter hosszú tanulólift egy hiánypótló beruházás. Az eddigi 4(!) tanuló lift mellé ez egy olyan lehetőség, ahol a síelés alapjait korábban már elsajátító gyerekekkel tudunk hatékonyan foglalkozni. Oktatófelületünk közel 3 hektáros.