Fontos Információk

Regisztrációs folyamat leírása. Olvasd el figyelmesen, segít a regisztrációban!

1. Regisztrálj a weboldalunkon.
2. Hozz létre felhasználói fiókot.
3. Hozz létre „Csoportot”.Ha több programunkon is szeretnél részt venni az osztályoddal, hozz létre „Állandó csoport”-ot.
4. Foglalj időpontot.
Tipp: Figyelj az adatfeltöltési határidőkre, különben elveszted a foglalást!
5. Gyűjtsd be a regisztrációs rendszerben kért adatokat a gyerekekről és töltsd fel őket a „Résztvevők”-höz a rendszerünkbe.
6. Írasd alá a „Szülői felelősségvállalási nyilatkozatot”, amivel a szülők elengedik a gyerekeket a programunkra – regisztrációs rendszerből letölthető – , és töltsd fel őket a regisztrációs rendszerünkbe! Fontos, hogy a gyerekek csak ennek megtörténte után vehetnek részt a programjainkon!
Tipp. küldd haza a nyilatkozatot kinyomtatva, a szülők írják alá, fotózzák le és küldjék vissza neked – ez a leggyorsabb és leghatékonyabb út.
7. Nyalábold fel a gyerekeket és irány a kiválasztott program. Ide kérjük, hozd magaddal a „Pedagógusi felelősség vállalási nyilatkozatot” kinyomtatva.
8. Az utolsó és egyben legfontosabb teendő: ÉREZZÉTEK NAGYON JÓL MAGATOKAT!

TUDJ MEG TÖBBET A KÖTELES MÁSZÁSRÓL

KÖTELES MÁSZÁS:

A köteles mászás során a mászó célja az, hogy minél magasabbra jusson fel a falon kiépített útvonalakon.
Az egyes útvonalakat színek jelzik és különböző nehézségi fokozatúak lehetnek. Az útvonalak megmászásához kitartásra, kreativitásra, a feladatra történő összpontosításra van szükség. A falmászás nagyban elősegíti ezeknek a kompetenciáknak a kialakulását, erősítését. Tapasztalataink szerint a mászás során a túlmozgásos, vagy figyelemzavaros gyerekek is nagyfokú pozitív változást élnek meg a viselkedésükben.
A gyerekek a köteles mászás során a képességeiknek, ügyességüknek megfelelő utakon gyakorolhatják a falmászást.
A köteles falmászás során a mászó mindig beülőben és kötéllel biztosítva mászik.
A programjaink során a biztosítást kizárólag szakképzett, okleveles falmesterek végezhetik.
Az eszközök gyártása és tesztelése során a tervezők nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra és lehető legkönnyebb eszközök elkészítésére. Az általunk biztosított helyszínek a legmagasabb biztonsági követelményeknek felelnek meg.
A köteles, nehézségi mászás már kezdők számára is élvezetes mozgásforma. Önálló sportként is nagyon népszerű, akárcsak a boulderezés, bár lényegében a falmászásnak ez a két ága remekül kiegészítheti egymást és mindkettő kihívásokkal teli, élvezetes mozgásformát biztosít a mászók részére.

tUDJ MEG TÖBBET A BOULDEREZÉSRŐL

BOULDEREZÉS, 
A boulder szó angolul szikladarabot, kőtömböt jelent, ebből ered a boulderezés kifejezés.
A boulderezés a mászásnak az az ága, amikor viszonylag alacsony magasságban (2-4 méter) rövid utakat kell megmászni, különféle nehézségű útvonalakon. Ezek az utak az egészen egyszerűtől a meglehetősen komplikáltig terjedhetnek. A boulder teremben akár több száz ilyen útvonal is kiépítésre kerülhet.
A boulderezés során nagy fokú kreativitásra ügyességre, jó problémamegoldó képességre van szükség – ezért ez a fajta sport nagyban elősegíti ezeknek a kompetenciáknak a fejlesztését is.
Boulder mászáskor alacsony magasságban, kötél használata nélkül, 30- 40 cm vastagságú ütéscsillapító habszivacs matrac elhelyezésével történik a mászás, de foglalkozás során a gyerekek kizárólag szakképzett, gyakorlott biztosító mester segítségével másznak majd, aki a leérkezések során segíti a mászót, koordinálja az esetleges esést.
A résztvevők játékos formában gyakorolják majd a különböző fogásokat, a falon történő mozgást és a biztonságos esési technikákat.
A boulderezés már kezdők számára is élvezetes mozgásforma. Önálló sportként is nagyon népszerű, akárcsak a köteles, nehézségi mászás, bár lényegében a falmászásnak ez a két ága remekül kiegészítheti egymást és mindkettő kihívásokkal teli, élvezetes mozgásformát biztosít a mászók részére.

Időpont foglalási etikett.

FONTOS!
Kérjük, hogy amennyiben tudomásotokra jut, hogy a foglalt időpontban mégsem tudtok részt venni a programon, azt  HALADÉKTALANUL ÍRÁSBAN jelezzétek felénk, hogy fel tudjuk szabadítani a helyeket más, a programra várakozó csoportok számára..
E-mail cím: info@sport43.hu

Egy csoport hányszor vehet részt a programon?

A Climb43 ingyenes falmászó program minden csoport számára tanévenként egy alkalommal történő részvételt tud biztosítani.
Programunk célja, hogy minél több gyerek számára adjon ízelítőt a falmászás örömeiből.

Milyen korosztályok vehetnek részt a programon?

A programra egyaránt várunk mindenkit az általános iskola első osztályosaitól a középiskolák végzős diákjaiig.

Mekkora csoportokat tudnak fogadni?

A programra minimum 20, maximum 30 fős csoportok jelenetkezését várjuk.
Indokolt esetben néhány fővel át tudjuk lépni a felső határt.

Hány felnőtt kísérőt küldjünk a csoporttal?

Két felnőtt kísérőt kérünk minden csoport mellé.

Kik foglalkoznak a gyerekekkel?

Helyszíntől függően 2-3 szakképzett, oktató foglalkozik, akikkel szemben elvárás a Testnevelési
Egyetem sportmászó oktató és/vagy edzői minősítése. Mindannyian rendelkeznek elsősegély és életmentő képesítéssel.

Mi lesz a foglalkozás menete?

A gyerekek érkezés után a rendelkezésükre bocsájtott öltözőkben átöltözhetnek az előírt ruházatba, majd bemelegítés után csoportokra bontva különböző mászóutakon gyakorolhatnak, ezután levezetés következik.
Foglalkozás nettó időtartama (bemelegítés + mászás + levezetés) kb. 2 óra.
Kérjük a csoportokat, hogy 20 perccel a foglalt időpont előtt érkezzenek a helyszínre (MAG47, Gravity Boulder, Factory Aréna), ahol mosdó, öltöző, büfé is a csoportok rendelkezésére áll. Kérjük, a Spider Clubba jelentkezők  15 perccel korábban érkezzenek csak!

Mit viseljenek a gyerekek a program során?

A program beltéren zajlik.
Mászni kizárólag csak nadrágban lehet.
A gyerekek kényelmes öltözékben jöjjenek és mindenképp hozzanak magukkal váltócipőt (sportcipő)! Utcai cipőben nem léphetnek a mászóterembe.
A hosszú hajat gumival kötelezően össze kell fogni, az arcból elcsatolni.
Gyűrűt ékszereket a mászás idején le kell venni.

Van- e lehetőség átöltözésre?

Igen, kényelmes öltöző áll a gyerekek rendelkezésére.

Hozzanak-e a gyerekek magukkal ételt-italt?

Kulacsban vizet/teát hozhatnak magukkal és kérjük, senki ne induljon el üres gyomorral a programra.

Betegségekkel kapcsolatos tudnivalók:

Ismert betegség esetén (epilepszia, magas vérnyomás, cukorbetegség) kizárólag a mászó és az őt kísérő felelőssége a mászás!

Mennyi időt vesz igénybe az egész program?

A MAG47-ben töltött idők körülbelül 3 óra, ebbeől netto 2 órát töltenek a gyerekek az oktatásban.

Mennyire biztonságos a program?

A gyerekekkel a program során szakképzett oktatók foglalkoznak, a nehézségi mászás beülővel, kötéllel biztosítva történik, a boulderezés során minden gyerek kizárólag a falmester segítségével és felügyeletével tartózkodhat a falon.
Helyszíneink megfelelnek a legmagasabb biztonsági követelményeknek, az általuk felhasznál termékek, eszközök, falak, szivacsok világszinten piacvezetőnek számító cégektől származnak.

A programunkon történő részvétel elengedhetetlen feltétele a mindenkor hatályos pandémiás rendelkezések betartása!