A gördeszkázás több mint sport, egy életérzés. A szabadságról, az önkifejezésről szól, sokan művészetnek tartják, életstílusnak, egyfajta szubkultúrának. A köztudatban jellemzően a tinik kedvelt időtöltése, de bárki számára elsajátítható bármikor, nincsenek szigorú szabályai. Ráadásul nem kell ahhoz egyből figurákkal lépcsőről leugrálni, hogy önfeledten élvezzük az előnyeit.
Kezdő szintű csoportos gördeszka oktatásunkra általános és középiskolás osztályok jelentkezését várjuk.
Programunk szeptember 2-tól október 22-ig tart. 

Miért érdemes kipróbálni a gördesz­kázást?

A gördeszkázás növeli a rugalmasságot, a teljes testet átmozgatja, hiszen a gördeszkázó nemcsak a lábát használja – a hajtáshoz –, hanem a karját és a törzsét is az egyensúlyozáshoz; ráadásul mindet egyszerre.

Növeli az állóképességet, a gördeszkával való trükközés kitartásra nevel. Hiszen nem feltétlenül sikerülnek a trükkök elsőre; sőt, akár még tizedikre sem. Ezért a gördeszkázó minden alkalommal egy kicsit másképpen próbálkozik, újra és újra, de semmiképp sem adja fel.

A gördeszkázás javítja a koordinációt, hiszen a szemünk, a lábunk, a lábfejünk és a kezünk egyszerre dolgozik, és mindegyik fontos munkát végez. Ez a koordinációs képesség a mindennapokban más esetekben is jól jön, nemcsak sportolás közben.

A gyerekek számára jó „tanítómester” a gördeszka: megtanítja őket arra, hogy a tetteiknek következményeik vannak, egy rossz döntést nagy esés követhet, illetve, ha elestünk, talpra kell állnunk, és újra próbálkoznunk.

A 60 perces oktatás során vidám, játékos formában sajátíthatják el a gyerekek el a gördeszkázás alapjait, vagy tovább fejleszthetik a már megszerzett tudásukat.

A 60 perc gördeszka oktatás után további bő 60 perces játékra hívjuk meg a gyerekeket, így akár 2-3órát is eltölthettek velünk szabadban, jó levegőn sportolással, ti választjátok ki, hogy a műfüves focipályáján, vagy a homokos strandröplabda pályán folytatjátok-e a játékot képzett animátoraink segítségével.

Ötlet vidékieknek:

Illesszétek be rendhagyó testnevelés óránkat egy egész napos budapesti kirándulásba, legyen ez az első állomásotok, ahonnan folytatjátok a város felfedezését!

Számtalan indokunk lehet tehát arra, hogy elkezdjük ezt a sportot. Velünk tartasz? 😉

Regisztráció