Ismerd meg a filozófiáját

Kedves Érdeklődők, átmenetileg nincs elérhető programunk.
Kérjük, iratkozzatok fel a hírlevelünkre, hogy időben értesülhessetek a változásokról!

Hiszünk, a természet, a friss levegő és a mozgás elementáris erejében. Az új felfedezések a jelenben tartanak bennünket, segítenek a valóság érzékelésében. Mosolyt csalnak az arcokra és maradandó boldogságot árasztanak.

Hiszünk abban, ha az emberek boldogok önmagukban, tudnak kapcsolódni másokhoz és az őket körülvevő természeti környezethez. Ahol a bukás vagy az ismeretlen nem kudarc, hanem a tanulás része, ami által fejlődünk.

Így közösen jobbá tesszük a világot, együtt megváltoztathatjuk!

Soós Csaba

CEO

Sajnos nem tudom, hogy egy érzés vagy egy gondolat volt ez kezdetben, pedig már csak magam miatt is jó volna ezt tudni. Mindenesetre az alapgondolat megszületése katartikus élmény volt. Még most is hatása alatt állok. 🙂

Egy olyan programot szerettem volna megvalósítani, ami a természethez és embertársainkhoz visz bennünket közelebb. Mindezt egy olyan közösségben átélt élményen keresztül, amiben a gyerekek jó része még nem részesült. Aztán, ahogy érlelődtek bennem a gondolatok és az érzések, úgy elkezdtem erről beszélni random embereknek. Olyanoknak, akikben megérzésem szerint megvan a nyitottság, a befogadó készség az ilyen program iránt, hogy akár csak néhány pillanatra beleélje magát és a saját személyiségén átfuttatva véleményt tudjon formálni róla. A legtöbb ilyen beszélgetés úgy végződött, hogy a program gazdagodott új elemekkel. A program átlépte az én korlátaimat. Egy idő után már önálló entitásként tekintek rá, ami saját magától fejlődik alakul és ami jobban fejleszt engem, mint én Őt.

Biztos vagyok abban, hogy a természettől és embertársainktól elidegenedő társadalomban ez egy hiánypótló program lesz, és meg vagyok győződve arról, hogy ezáltal jelentős mértékben hozzájárulunk gyermekeink érzelmi fejlődéséhez.

Virág Ferenc

CFO

A világ sok-sok emberi motivációra épül. Az énközpontúság pedig betakarja mindazt a jót, amit emberként a legtöbbünk hordoz a mindennapok rohanó fergetegében. Így a motivációk többsége éppen annyira torz, mint a mai ember általánosított személyisége. Ha becsukjuk a szemünket mit látnánk szívesen? Lássunk vidám gyerekeket, mosolygó piros arcokat, nevetésre húzódó apró szájakat, zsivajt, hangoskodást, egyszóval az életet.

Aki ezt kitalálta, jól tette! Követni való és követni is fogom, mert egyszer majd nem marad más nekem sem a nagy utolsó tükörbe nézéskor, mint hogy számot vessek minden cselekedetemmel és azt mondhassam: ezért is jó volt itt lenni, ember lenni, jó dolgokkal motiválódni!

Papp Nikolett

Projekt koordinátor

Két, iskolás, versenyszerűen sportoló gyermek édesanyjaként pontosan tudom mi hiányzik a magyar oktatási rendszerből: a 43! 😊 Ez a program egyszerűen zseniális.

Minden gyereknek – a pandémia miatt kiváltképp – óriási szüksége van arra, hogy megtanuljanak együtt, csapatban dolgozni, hogy érezzék a társas támogatás pozitív hatását, hogy megtanuljanak erőt meríteni egymásból, hogy bíztassák a társukat, ha Ő éppen fel akarja adni, hogy megtanuljanak hinni Önmagukban, hinni a saját, erőfeszítés és munka erejében, amit, ha beletesznek, annak mindig meg lesz az eredménye. A mai felgyorsult világban, ennek a programnak mérhetetlen jelentősége van.

Látom a gyerekek arcát a helyszíneinken. Más emberként távoznak, mint ahogy érkeztek. Vannak, akik félve jönnek, de büszkén, emelt fővel távoznak. Megcsinálták. Teljesítettek. Mindenki látta. Kitolták a saját komfortzónájukat. Fejlődtek. Máris megérte.

Hiszem, hogy a csapatunkkal aktívabbá, vidámabbá, színesebbé tehetjük gyermekeink iskolai mindennapjait, a fogyatékkal élő apróságoknak esélyt teremtünk arra, hogy megmutathassák nekünk, maguknak, másoknak, hogy köszönik, nem kell a sajnálat, sokkal inkább a biztatás, bátorítás. A 43 egyenlővé tesz, esélyt teremt!…és remélem, hogy ez valaminek csak a kezdete!

Büszke vagyok arra, hogy része lehetek a 43 Programnak, hogy nagyszerű emberekkel és a gyerekekkel együtt, valami inspirálót, élenjárót, haladót alkothatunk.

Holdinger Ildikó

Szervezési vezető

Hogy miért csatlakoztam a Sport43 programokhoz? Minden ember kivétel nélkül szeretne maradandót alkotni élete során, jobb esetben olyat, melyben valakinek segítséget nyújtott vagy örömet okozott. Engem sem vezérelt más, amikor meghallottam az alap ötletet.

Ha ezekkel a programokkal és egy maroknyi lelkes csapattal sikerül megszerettetni a különböző sportokat, természeti csodákat, a mozgás örömét, azokkal, akik évek múltán is összejönnek és sztorizgatnak: “Emlékszel még a Eplényben?”, akkor azt gondolom elértük a célunkat.

Kiss Marianna

Szervezési koordinátor

Story telling – hangzott el a felhívás. Hogy én akkor hogyan, és miért, és miért éppen ebben a projektben?

A válasz röviden: Hm. Hosszan? Az ember éli az életét. Tesz ezt, tesz azt. Telnek az évek, részt vesz dolgokban. Néha a helyén érzi magát, nagyon. Néha meg nem. Nagyon nem.

És akkor derült égből villámcsapásként szembe jönnek lehetőségek, amiktől nemhogy a helyedre kerülsz, hanem azt érzed, hogy a létezésed ételmet nyer. És nincs kérdés, ott kell lenned. Mert nem magadért történik, hanem másokért. A másikért. Itt mindenki kap, és minden mindennel paritásban van. A másik öröme az, ami téged boldoggá tesz.

Amikor először hallottam erről a projektről, egyből az villant át rajtam, hogy igen. EZ AZ. Ezt szeretném. Vagy legalább valami hasonlót. De nagyon. Nem tel el két hét, és belecsöppentem, nyakig.

Köszönöm, hogy itt lehetek, és részese lehetek majd annak, amit ezek a projektek eredményeznek, az első bizonytalan lépésektől a gyerekek önfeledt, felszabadult boldogságélményéig, és a rácsodálkozásig: Igen. Képes vagyok rá. Erre IS képes vagyok.

Fellengzős ez? Igen. Őrülten hangzik? Naná. Kell ennél több? Nem. Nekem biztosan nem. Sport43. Legyen ilyen a világ.

Boós Imola

Marketing vezető

Az elmúlt időszak kellő időt és értő figyelmet adott arra, hogy újra megfogalmazzam,- és ezzel szerintem nem vagyok egyedül – milyen irányba szeretnék orientálódni, mik az igazán értékes és fontos törekvések számomra a munkában, csak úgy, mint a magánéletemben. Nem hiszek a véletlenekben, épp ezért tartom meghatározónak, hogy életem ezen szakaszában talált meg a Sport43 projekt.

Mindig olyan helyet kerestem, ami inspirálóan hat rám és én is másokra. Ahol a kreatív gondolkodás empatikus hozzáállással párosul. Ahol értéket teremtünk, együtt gondolkodunk, ahol mindenki tudása legjavát adja, mert hisz abban, amit csinál.

Úgy érzem megtaláltam ezt a közösséget és azt a programot, ahol nap mint nap azért dolgozunk, hogy olyan élményt adjunk a gyerekeknek, amiktől többek lesznek.