Földön, vízen, levegőben? Ha ősz, akkor irány víz és a ROW43!

Budapest, Kolonics Telep – Ráckevei Dunaág

Ha szeretnétek látni, hol készülnek fel evezőseink a világbajnokságokra olimpiákra, akkor mindenképpen ezt a túrát válasszátok, melynek kiinduló pontja a legendás Kolonics telep. Persze ti nem a nyílt vízű Nagy-Dunán eveztetek majd, ezt egyelőre meghagyjuk a profiknak, hanem felfedező útra indultok a csendesebb vízű, de annál kalandosabbnak ígérkező Ráckevei Dunaágba. A Kolonics György Vízisport Központból feleveztek a csendes, lassú sodrású vízen a vadregényes szépségű Francia Öbölbe, onnan pedig a tovább a Kvassay zsiliphez, majd visszacsorogtok a kiindulási helyre. Az evezés során kényelmes, biztonságos, kb. 3 órát fogtok a vízen tölteni.

Regisztráció

Tisza tó

Áthaladunk zsilipek között, manőverezünk morotvákban és kievezünk a nyílt vizű Nagy-Tiszára is. Vadregényes táj, különleges madárrezervátum, kárókatona, szürkegém, változatos élővilág, zöld nádfalak, ártéri erdők, vízbe dőlt, fura alakú fák – ezt ígéri nektek a kalandokban gazdag evezés a Tisza-tavon.

Regisztráció

Tokaj

Tokaj lábainál kanyarog hazánk egyik leg érintetlenebb szépségű, vadregényes folyója, a Bodrog.
Ha kenuba szálltok velünk, vízi madarak garmadája, nyíló tündérrózsák, csodás ártéri erdők teszik érdekessé túrátokat Magyarország egyik legszebb és legszelídebb folyóján.

Regisztráció

Velencei tó – Agárd

Nádrengeteg, vízimadarak, növényritkaságok, úszó nádszigetek, Európában csak itt fellelhető orchidea-faj, feketevíz, szitakötőrajok, a víz alatt legendásan hatalmas méretűre nővő harcsák – megannyi izgalmas, varázslatos élmény, és máshol nem látható csoda vár benneteket, ha velünk tartotok velencei-tavi túránk során.(Figyelem! Az agárdi helyszínünkre az ősz folyamán a többitől eltérően csak október 14-ig tudtok jelentkezni.)

Regisztráció

Győr – Rába túra

Ha vonzanak benneteket a kontrasztok, akkor mindenképp jelentkezzetek a Győr központjából induló kenu túránkra. Egy nyüzsgő, műemlékekkel és élettel teli városból csoroghattok át a Rába nyugodt vizeire. Érintetlen természeti szépség, gazdag növény és állatvilág, víz fölé hajó fűzfák, madarakkal teli nádasok mentén evezhettek, és élvezhetitek a folyó nyújtotta élményeket. Visszatérve a városba megcsodálhatjátok Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városának látnivalóit, megnézhetitek a Xantusz János Gyűjteményt, barangolhattok a Várkazamata kőtárában, vagy piknikezhettek a város tüdejének számító Radó szígeten.

Regisztráció