ÉLMÉNYSPORT PROGRAM DIÁKOKNAK
VÁRUNK BENNETEKET A 2024-2025-ÖS TANÉVBEN IS!
IRATKOZZATOK FEL A HÍRLEVELÜNKRE, HOGY IDŐBEN ÉRTESÜLHESSETEK AZ ÚJ LEHETŐSÉGEKRŐL!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2024-2025-ös tanévben is folytatódik a Skaet43 Program a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség égisze alatt. 
A programban az osztályok választhatnak, hogy a gördeszkázás, vagy a görkorcsolyázás alapjait szeretnék elsajáítani, de az elszántabbak jelentkezhetnek mindkét programra is.
Görkorcsolya:

A görkorcsolyázás az egyik legjobb készségfejlesztő sportág. Az idegrendszerre gyakorolt hatása bizonyítottan fejleszt olyan kognitív képességeket, melyek a tanulásban is előnyt jelentenek.

A programban résztvevők a korcsolyázás alapjaitól kezdve kipróbálhatják a sebességet, ügyességi feladatokat, sorversenyeket.

A képzés intenzíven fejleszti az egyensúlyérzéket, koordinációs készségeket, erőt, gyorsaságot, illetve különböző feladatmegoldó készségeket.

Kezdőknek segítünk az első lépésektől eljutni a stabil görkorcsolyázásig. A haladók pedig betekintést nyerhetnek a gyorsasági görkorcsolya technikai vívmányaiba, ügyességet fejlesztő képzésbe és csapatjátékokba.

Védőfelszerelés (bukósisak, térd, könyök, csukóvédő) használata kötelező. Akinek van saját felszerelése, kérjük hozza magával, akinek nincs annak biztosítjuk a görkorcsolyát és a védőket.

Helyszínek:

 

Gördeszka:

A gördeszkázás növeli a rugalmasságot, a teljes testet átmozgatja, hiszen a gördeszkázó nemcsak a lábát használja – a hajtáshoz –, hanem a karját és a törzsét is az egyensúlyozáshoz; ráadásul mindet egyszerre.

Növeli az állóképességet, a gördeszkával való trükközés kitartásra nevel. Hiszen nem feltétlenül sikerülnek a trükkök elsőre; sőt, akár még tizedikre sem. Ezért a gördeszkázó minden alkalommal egy kicsit másképpen próbálkozik, újra és újra, de semmiképp sem adja fel.

A gördeszkázás javítja a koordinációt, hiszen a szemünk, a lábunk, a lábfejünk és a kezünk egyszerre dolgozik, és mindegyik fontos munkát végez. Ez a koordinációs képesség a mindennapokban más esetekben is jól jön, nemcsak sportolás közben.

A gyerekek számára jó „tanítómester” a gördeszka: megtanítja őket arra, hogy a tetteiknek következményeik vannak, egy rossz döntést nagy esés követhet, illetve, ha elestünk, talpra kell állnunk, és újra próbálkoznunk.

Helyszínek:

Gyertek el a rendhagyó testnevelés óránkra, és guruljatok, vagy deszkázzatok egy jót! 🙂

 

FONTOS!

Egy egy-egy osztály az összes sportágat kipróbálhatja a tanév során, de sportáganként csak egy alkalommal!

Ez hat kirándulást / rendhagyó testnevelés órát – hat fantasztikus élményt jelent a gyerekeknek!

Regisztráció